Östmans Gård

Det dagliga ladugårds arbeten görs av Jonas Östman och fästmön Erika. Vår far Göran Östman hjälper till med underhållet och ladugården när det behövs, medan vår mor Birgitta Östman sköter om gårdens egna mejeri. På gården i Karvsor i Vörå, finns över 100 kor. Av mjölken görs pastöriserad ohomogeniserad gårds mjölk som säljs i 1 liters förpackningar. Även nötköttet som säljs på Gårds Smak kommer från Östmans Gård. Köttet hängmöras i 1,5 - 2 veckor. Delar som vi hängmörar är: ytterstek, innerstek, hörnstek, entrecote, ytterfilé, innerfilé och rostbiff. Resten använder vi till att göra grytbitar och maletkött. Köttet styckas och packas vid Tajma i Kållby.

 

Hannus Gård

På Hannus gård är det Kjell-Erik Hannus som äger gården och hans styvson Tony Stenberg som hjälper till med det dagliga arbetet samt sådd och tröskning. Svingård som är belägen i Karvsor by odlar ca 200 hektar själv och har även entreprenads verksamhet som vi på Östmans gård även använder oss av. Grisköttet som kommer från Hannus gård djupfryses. I framtiden har vi som plan att kunna ge flera möjligheter till korv och smörgåspålägg med deras griskött

 

Björkens Ab

Björkens är ett familjeägt köttförädlingsföretag från Kronoby.  Familjen består av Marianne och Steve Björk samt våra söner Jonas och Mats med familjer. De bor alla i Kronoby och deras affärsidé går ut på att de är med i hela kedjan, från havre- och kornfälten till sädesgrisköttet på matbordet. 

Björkens klimatsmarta tankesätt, med att odla grisarnas föda på egna fält och att ha enbart några tiotal kilometer mellan lantgård, slakteri och köttförädling, passar bra till Gårds Smak konceptet.

 

Granös Grönsaker Ab

På Granös Grönsaker är det Ulf som är ägare och produktionsledare är Emma och Sebastian Ring.

Företaget har 11a anställda och som jobbar med det dagliga arbetet. Den totala växthus ytan är 12 000m2. Företaget har många olika sort av tomater och är en föregångare i Finland att testa nya intressanta tomater. Granös Grönsaker har ensam rätt på honungstomat i Finland som du kan hitta på vår webbshop.

Tomaterna plockas plantmogna och levereras alltid röda och färska.

Hemsidan till Granös Grönsaker är www.ggvihannes.fi/


IM Flowergarden

Flowergarden finns i Pörtom och ägs av Ingvald och Marina Bergström. 2012 bytte de om från blomodling till salladsodling. År 2014 utökade de även till örter och har idag en växthusyta på 2700m2 medtvå anställda. De packar alla produkter själva i ett litet packeri som sitter ihop med växthuset.


Jakobssons

Jakobssons ekogård som finns i Jeppo odlar våra ekologiska morötter. Odlarna heter Glenn och Mats Jakobsson. Glenn och Mats odlar även eko potatis och har uppfödning av mjölkrastjurar. Bröderna har ett litet packeri på gården och har sedan länge paketerat egna morötter och potatisar. Gården har varit i ekologiskt bruk sedan år 1982.


Granholms Grönsaker

Granholms Grönsaker är från Petsmo och huvudodlare ät Tony Granholm. Gården har även spannmålsodling och föder också upp slaktsvin. På gården skördar man också spannmål av andra odlare i närregionen för att få tillräckligt med foder till slaktsvinen över våren och sommaren. Granholms Grönsaker skalar och packar alla sin produkter själv. 

 

Kvarnfors Gård

Kvarnfors Gård är belägen i Pörtom. Gården ägs av Tobias Dahlblom som sköter lantbruket och Erica Dahlblom som sköter om försäljning och marknadsföring av äggproduktionen. Gården har också en anställd som hjälper till där det behövs. Hönsen på gården är frigående vilket ger djuren mera möjlighet till ett mera naturligt beteende. Mer information hittar du på deras hemsida. www.dahlblom.fi/sv

 

Thomas Jakobssons eko gård

Thomas Jakobssons eko gård  finns i Jussila. På gården föds också eko grisar upp. Thomas odlar cirka 15 hektar eko potatis och resten av åkerarealen odlas som foder till eko grisarna. Thomas packar sin potatis själv i ett eget packeri medan grisköttet paketeras hos Tajma slakteri som han därefter sätter i sitt fryslager.


Jungells potatis

Jungells gård finns i Jeppo. Ägaren till gården är Mikael Jungell. Mikael odlar 10 hektar potatis och paketerar all den potatis han säljer till oss i sitt eget packeri. Mikaels föräldrar Sonja och Erik deltar oftast i försäljningen av hans potatis dem kan man också hittar på olika marknader runt om i Österbotten. Vanligaste  potatis sorten som Mikael odlar är Melody.  


Granholms`s

Granholm's sylter och marmelader är tillverkade av tomater, äpplen, olika skogsbär samt odlade bär som odlats rent och naturligt. Skogsbären har vuxit vilda i Österbottens skogar och skärgård och mognat under de långa nordiska sommardagarna. De ljusa sommarnätterna har gett dem deras säregna och fräscha arom. Företaget finns i Särkimo och ägs av Monica och Samuel Granholm.


FinneFarm

Finne farms ägs av Eivor och Christer Finne. Deras gård finns i Solf och deras motto är att förse kunderna med de mest högkvalitativa och välsmakande produkter som kan odlas på våra breddgrader till en rimlig kostnad och att förvalta odlingsjorden så att bördigheten hålls möjligast hög och miljöpåverkan möjligast låg till gagn för kommande generationer.


Ylimartimon lähijuustola

Ylimartimon lähijuustola mejeri finns i Lillkyro. Mejeriet ägare är Merja och Pekka Ylimartimon. De hade förut  egen get produktion men har ni satsat fullt ut på att tillverka högkvalitativa mjölkprodukter av komjölk. De tar sin mjölk från Valio två gånger i veckan, på samma gång som Valio kör ihop mjölk från lokala mjölkproducenter.


Strökeriet

Strökeriet ägs av Victor Snellman och Conny Wiik. Rökeriet finns i Nykarleby centrum och Conny och Victor fiskar själv i Nykarleby skärgård. När deras egen fisk inte räcker till så köper de in fisk av lokala fiskare som fiskar längs vid Österbottens kust. De röker bland annat lax, abborre och sik. De har också specialprodukter så som fiskröra och fiskfärsbiffar.